Home » Blog » Interieurbedrijf? Ontdek de Kracht van Pinterest in de Klantreis

Benieuwd hoe de klantreis op Pinterest eruitziet voor de klanten van je interieurbedrijf? In deze blog leg ik het je uit!

Pinterest is niet alleen een bron van inspiratie voor miljoenen gebruikers wereldwijd, maar ook een krachtig marketinginstrument voor je interieurbedrijf. Als Pinterest-marketeer wil ik mijn inzichten delen over hoe Pinterest een cruciale rol speelt in elke fase van de klantreis, van het eerste contact tot aan de aankoop en daarbuiten.

SEE – De Ontdekkingsfase: Eerste Contact met Inspiratie

De reis begint bij de ontdekkingsfase, waar potentiële klanten zoeken naar inspiratie en ideeën. Pinterest is uniek gepositioneerd om in deze behoefte te voorzien. Gebruikers komen op Pinterest om te dromen en te plannen, wat het een ideaal platform maakt voor je interieurbedrijf om je eerste contact met de klant te leggen. Door boeiende, inspirerende afbeeldingen en ideeën te delen, kan je de aandacht trekken en een eerste connectie leggen met potentiële klanten.

Hier zijn voorbeelden van content die je kan delen in de SEE-fase:

 1. Trendy Design Boards: Laat de nieuwste trends in interieurdesign zien, zoals Scandinavische stijlen of ecologisch verantwoord design.
 2. ‘Voor en Na’ Projecten: Deel transformaties van ruimtes om de visuele impact van goed design te tonen.
 3. Thematische Inspiratieborden: Creëer borden rond specifieke thema’s zoals ‘Minimalistische Woonkamers’ of ‘Kleurrijke Kinderkamers’.

Bekijk bijvoorbeeld eens hoe ik dit heb toegepast voor Decorette.

THINK – Overwegingsfase: Het Opbouwen van Vertrouwen en Autoriteit

Zodra gebruikers inspiratie vinden, gaan ze over naar de overwegingsfase. Hier is Pinterest ook van onschatbare waarde voor je interieurbedrijf. Je kan boards creëren met specifieke thema’s of stijlen, waardoor gebruikers een duidelijk beeld krijgen van wat het bedrijf te bieden heeft. Dit is het moment om je als bedrijf te profileren als een autoriteit in de interieurbranche. Klanten zijn op zoek naar merken die ze kunnen vertrouwen en Pinterest boards kunnen deze geloofwaardigheid en expertise uitstralen.

Hier zijn voorbeelden van content die je kan delen in de THINK-fase:

 1. Stijlgidsen en Tips: Deel gedetailleerde gidsen over interieurontwerp, zoals kleurencombinaties of het kiezen van het juiste meubilair.
 2. Case Studies: Laat zien hoe specifieke uitdagingen in interieurontwerp zijn aangepakt en opgelost.
 3. DIY-projecten: Bied zelfstudiecontent aan die gebruikers aanmoedigt om hun eigen ruimtes te transformeren.

DO – De Beslissingsfase: Van Inspiratie naar Actie

In de beslissingsfase is het cruciaal om de overstap van inspiratie naar actie te vergemakkelijken. Met functies zoals ‘Producten taggen’ kunnen bedrijven hun producten direct in hun pins opnemen. Dit verlaagt de drempel voor klanten om van een idee naar een aankoop over te gaan. Klanten kunnen op een product in een pin klikken en worden direct naar de website van het bedrijf geleid waar ze meer informatie vinden en het product kunnen aanschaffen.

Hier zijn voorbeelden van content die je kan delen in de DO-fase:

 1. Productgerichte Pins: Laat specifieke producten zien binnen een stijlvol ingerichte kamer, met directe links naar de aankoop pagina.
 2. Limited Edition Collecties: Promoot exclusieve of tijdelijke collecties met een ‘koop nu’ oproep.
 3. Speciale Aanbiedingen en Kortingen: Deel exclusieve kortingen of speciale aanbiedingen direct via Pinterest.

CARE – Na de Aankoop: Klantenbinding en Herhalingsaankopen

De klantreis eindigt niet bij de aankoop. Pinterest helpt bij het onderhouden van de relatie met de klant na de aankoop door middel van follow-up ideeën, aanvullende productaanbevelingen en inspiratie voor toekomstige projecten. Dit houdt de klant geëngageerd en opent deuren voor toekomstige herhalingsaankopen.

Hier zijn voorbeelden van content die je kan delen in de CARE-fase:

 1. Onderhoudstips: Deel tips voor het onderhouden en schoonmaken van gekochte producten.
 2. Klantverhalen: Laat zien hoe klanten je producten in hun ruimtes hebben geïntegreerd.
 3. Updates over Nieuwe Collecties: Houd klanten op de hoogte van nieuwe producten of toekomstige verkopen.

Adverteren op Pinterest: Vergroot je Bereik

Naast organische engagement, biedt Pinterest ook krachtige advertentiemogelijkheden. Advertenties op Pinterest kunnen getarget worden op specifieke demografieën, interesses en zelfs op basis van eerdere interacties met je pins. Dit stelt interieurbedrijven in staat om hun bereik te vergroten en te focussen op gebruikers die het meest waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in hun aanbod.

Je Pinterest-beheer uitbesteden? Ik help je graag verder!

Voor interieurbedrijven biedt Pinterest een unieke kans om in elke fase van de klantreis aanwezig te zijn. Van het eerste contact tot de uiteindelijke aankoop en daarbuiten, Pinterest is een platform dat niet alleen inspireert, maar ook actie aanmoedigt. Als Pinterest-marketeer kan ik je helpen om deze reis voor je klanten te optimaliseren en je merk in de interieurbranche te laten groeien.