Pinterest stories. Ook Pinterest lijkt de social media-kant op te willen gaan met deze splinternieuwe functie. Maar wat zijn story pins en hoe kan je ze straks voor je bedrijf inzetten? In deze blog leg ik het je uit.

Ik vind het altijd onwijs tof om de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van Pinterest te blijven volgen. Net zoals Instagram of Facebook, verbetert ook Pinterest continu zijn platform. Momenteel is Pinterest een nieuwe social media functie aan het testen: Pinterest stories.

Speciaal voor jou heb ik een kijk in de keuken van de beta testers genomen, om te ontdekken wat Pinterest stories nou eigenlijk zijn en hoe je het straks voor jouw bedrijf in kan zetten.

Dit gaan we bekijken:

  • Wat zijn Pinterest stories?
  • Hoelang en waar zijn Pinterest stories zichtbaar?
  • Zijn story pins al beschikbaar in Nederland en België?
  • Waarom Pinterest stories waardevol voor jouw bedrijf zijn
  • Wanneer is het wijs om story pins in te zetten?

Laten we deze nieuwe functie eens onder de loep nemen.

Wat zijn Pinterest stories?

Wanneer je de naam Pinterest stories hoort, denk je misschien meteen dat het precies zoals stories op Instagram of Facebook werkt. Dat is echter niet het geval. Waar je op deze platformen ook weleens random plaatjes van jouw dag deelt, is het in Pinterest stories belangrijk om meerwaarde te bieden.

In een story pin kan je tot 20 pagina’s met video’s, afbeeldingen en text creëren. Het zit ‘m al een beetje in de naam; de bedoeling van een story pin is dat je een verhaal gaat vertellen. Omdat Pinterest rondom het delen van ideeën draait, willen ze de content creators stimuleren om deze ideeën door middel van story pins te communiceren.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van tutorials of leuke style guides. Of als jij je lunch wil delen, laat dan ook gelijk zien hoe je die lunch toebereidt met recept en al. Uiteindelijk wil je jouw volgers inspireren.

Dit onderscheidt Pinterest stories dus van story-functies op andere platformen. Hier draait het echt om meerwaarde.

Hoelang en waar zijn Pinterest stories zichtbaar?

We zijn van andere platformen gewend dat stories na 24 uur verdwijnen. Dit is met story pins niet het geval. De moeite die je in het maken van een story pin steekt is dus ook op lange termijn veel waard.

Story pins zijn gewoon in de Pinterest feed die je al kent zichtbaar. Je herkent een story pin aan dit teken links bovenin de pin:

Daarnaast zijn de story pins van creators die je al volgt bovenin de home feed zichtbaar. Zodoende kan je eenvoudig door de verschillende story pins heen klikken. Net als op Instagram of Facebook.

Als je de stories van nieuwe creators wil ontdekken, kan dit straks via de functie ‘Ontdekken’ bovenin jouw startscherm op jouw mobiel.

Zijn story pins al beschikbaar in Nederland en België?

Helaas pindakaas. Wij moeten voorlopig nog geduld hebben, want op dit moment zijn ze deze functie in de Verenigde Staten druk aan het testen. Zodra deze functie een succes blijkt te zijn, wordt ze waarschijnlijk ook in andere landen uitgerold.

Als je op de hoogte wil blijven van de beschikbaarheid van Pinterest stories in NL en BE, klik hier.

Waarom Pinterest stories waardevol voor jouw bedrijf zijn

Nu dat je meer weet over wat Pinterest stories zijn, vraag jij je wellicht af wat de meerwaarde hiervan voor je onderneming is. Er komen een aantal voordelen bij het inzetten van story pins kijken.

Volgens sommige beta-testers, kan je links plaatsen in story pins, maar het lijkt erop dat niet iedereen dit kan. Pinterest is hiermee waarschijnlijk nog aan het experimenteren. Ik hoop natuurlijk stiekem dat story pins wél klikbaar blijven, zodat we allemaal nog meer website verkeer kunnen genereren met Pinterest. Zodra hier duidelijkheid over is, ga ik dit aanpassen in deze blog.

Daarnaast ben ik benieuwd in hoeverre Pinterest de story pins ook voorrang in de feed gaat geven. Vaak zie je bij media platformen dat ze het gebruik van nieuwe functies stimuleren door meer bereik te geven aan accounts die gebruik maken van nieuwe functies. Als dit het geval is, biedt dit natuurlijk geweldige kansen om eenvoudig meer online zichtbaarheid voor je business te creëeren.

Het wordt leuk om hiermee te experimenteren, zodra story pins online zijn in NL. Uiteraard houd ik jullie van mijn bevindingen op de hoogte.

Wanneer is het wijs om story pins in te zetten?

Wellicht vraag jij je af, wanneer het wijs is om deze functie voor je bedrijf in te zetten. Mijn advies is, om hier -ongeacht welke branche je in zit- meteen mee te gaan experimenteren zodra de functie beschikbaar wordt in NL. Zodoende heb je een first mover advantage en kun je nieuwe volgers aan je binden.

Maar onthoud dat je deze functie het best in kan zetten wanneer je echt meerwaarde kan bieden door middel van een verhaal. Het is niet zoals op Instagram of Facebook, waar je kleine momentjes van jouw dag deelt. Op Pinterest draait het echt om tips, trucs en inspiratie, dus probeer hier vooral op in te spelen.

Conclusie

Pinterest stories is een spannende functie met veel kansen voor ondernemers. Ik hoop dat deze functie redelijk snel beschikbaar wordt in NL, zodat ook wij hiermee kunnen gaan experimenteren.

Zodra de functie beschikbaar is, ga ik je in dit artikel ook vertellen hoe je zo’n pin maakt en waar je op kan letten tijdens de content creatie. Stay tuned!

Aan de slag met Pinterest?

Wil ook jij meer website verkeer, naamsbekendheid en online zichtbaarheid met hulp van Pinterest creëeren? Ik help je graag verder!

In mijn voordelige Pinterest online cursus leer je stap voor stap hoe Pinterest werkt en hoe je op dit platform effectief organisch kan groeien. En met de kortingscode AKhelpt2021 bespaar je nog eens 15% op jouw aankoop. ✨

Benieuwd naar mijn cursus?