Pinterest-groepsborden zijn borden, waar meerdere deelnemers hun pins delen. Deze borden bieden je de mogelijkheid om met jouw pin een grotere hoeveelheid mensen op Pinterest te bereiken. Waar vind je deze Pinterest-groepsborden? Dit leg ik je in deze blog uit. Daarnaast heb ik voor je de leukste Nederlandstalige groepsborden per categorie in een lijstje verzameld.

Hoe vind je nieuwe groepsborden?

Wanneer je nog niet bekend bent op Pinterest, kan het moeilijk zijn om te weten, waar je een groepsbord kunt vinden. Dit leg ik je hieronder uit. Ga naar jouw homescreen op Pinterest en klik op het zoekbalkje:

Typ dan groepsbord in het zoekbalkje. Als je Engelstalige Pinterest-groepsborden wilt vinden, typ je ‘Group board’. Druk op ‘enter’ en selecteer vervolgens, dat je alleen borden wilt zien:

Nu krijg je een overzicht met allerlei groepsborden die het woord ‘groepsbord’ in hun omschrijving verwerkt hebben. Je ziet aan de hoeveelheid pins, hoe actief het bord is. Ook kun je zien hoeveel volgers elk bord heeft.

Interieur-groepsborden op Pinterest

Werk je in de Interieur-branche? Dan is het je aangeraden, om lid te worden van groepsborden over dit onderwerp. Hieronder vind je een lijst van de leukste Nederlandse Interieur-groepsborden op Pinterest:

Food-groepsborden op Pinterest

Werk je in de foodbranche? Deel jouw mooiste creaties door op deze Pinterest-groepsborden:

Business-groepsborden op Pinterest

Blog je vaak over business en het ondernemerschap? Dan kan het handig zijn om lid te worden van deze Pinterest-groepsborden:

Mama-groepsborden op Pinterest

Blog je over onderwerpen voor mama’s? Dan zijn deze Pinterest-groepsborden wellicht interessant voor je:

Geld-groepsborden op Pinterest

Wist je dat geld een gigantisch onderwerp op Pinterest is? Het is dan ook niet verbazingwekkend, dat er groepsborden over dit onderwerp bestaan:

Algemene Pinterest-groepsborden

Voor degenen die niet het gevoel hebben, dat ze in een niche thuishoren, zijn algemene groepsborden zoals deze ideaal:

Lid worden van de borden

Zodra je de borden gevonden hebt, die bij jouw bedrijf passen, kun je aanvragen om lid te worden. Bij sommigen gaat dit makkelijker dan bij anderen. Het hangt af van de regels van het bord, hoe makkelijk het is om lid ervan te worden. Kleinere borden hebben vaak minder strenge regels, dan borden die al duizenden volgers hebben. Lees goed de bordomschrijving, om te kijken of je nog lid kunt worden en hoe je lid kunt worden van het bord. Dit is voor ieder bord anders. Succes met het pinnen op Pinterest-groepsborden!

Alles over Pinterest leren? Bekijk hier mijn Pinterest online cursus!

Hey, ik ben AK

Hoi, ik ben Anne-Kathrin, maar velen noemen mij ook AK. Ik ben 28 jaar oud en woon samen met mijn verloofde en onze beagle Bailey in het mooie Roosendaal in Noord-Brabant. Ik ben gek op social media, schrijven, fotografie, honden, goed eten, hygge, slow living en alles rondom online zichtbaarheid voor ondernemers. Als expert op het vlak van Pinterest, content marketing en SEO deel ik op mijn blog de handigste tips over online zichtbaarheid met je. Ik help je om met jouw bedrijf beter online zichtbaar te worden. Daarnaast deel ik op mijn blog zo nu en dan ook persoonlijke gedachtenspinsels, tips over het ondernemerschap en mindset tips.

Volg mij: