Ben je sinds kort met jouw business actief op Pinterest? Kost het je stiekem veel tijd om jouw pins op verschillende momenten van de dag en week op borden te pinnen? Ik herken het, want dit ervaarde ik een jaar geleden ook. Totdat ik in aanraking kwam met een geweldig programma: Tailwind! In deze blog leg ik je uit, waarom Tailwind essentieel is voor goede groei op Pinterest.

Wat is Tailwind?

Tailwind is een zeer uitgebreide scheduling tool van Pinterest. Met Tailwind kun jij veel acties automatiseren, waardoor je op Pinterest uiteindelijk minder tijd kwijt bent. Zeer handig voor de drukke ondernemer!

Velen maken in het begin alleen maar gebruik van de scheduling-functie van Tailwind, terwijl dit wonderprogramma nog veel meer voor je in petto heeft! Hieronder vind je een overzicht van de diverse functies op Tailwind.

Tailwind Tribes

Tailwind Tribes is een community-feature vanuit Tailwind. Een tribe is een groep bloggers en ondernemers, die elkaars content op Pinterest doordeelt. Hierdoor help je elkaar, om te groeien. 

Je kunt eenvoudig lid worden van een tribe. Ik adviseer je, om een tribe in jouw niche te kiezen. Uiteindelijk ga je hier makkelijker content vinden, die relevant is voor jouw doelgroep.

In tribes vind je veel waardevolle content voor jouw eigen borden en kun je dit makkelijk in jouw planner inplannen. Hierdoor kun je weken en zelfs maanden aan content voor Pinterest vooruit plannen. 

Probeer Tailwind met deze link 1 maand gratis!

Smartloops

Smartloops is een relatief nieuwe functionaliteit van Tailwind en daarom zetten velen het nog niet optimaal in. Met een smartloop kun jij het leven van jouw pin verlengen!

De smartloop zorgt namelijk ervoor, dat jouw pin op verschillende momenten van een door jou gekozen periode op door jou gekozen borden terugkomt. Ideal! Talk about recycling!

Board lists

Een andere functionaliteit, die velen niet optimaal benutten, is het maken van een board list. De naam zegt het al: een board list is een lijst met door jou gekozen borden.

Waarom het handig is, om een board list te maken? Op lange termijn, gaat een board list je veel tijd besparen. Een voorbeeld:

Stel, je blogt over het ondernemerschap en je wilt jouw pin op alle borden voor ondernemers doordelen. Zonder board lists zou je elk bord handmatig moeten selecteren.

Wanneer je een board list hebt ingesteld, die bijvoorbeeld ‘Blogs voor ondernemers’ heet, kun je deze board list selecteren en in een klik de pin op al deze borden inplannen. 

Zeker wanneer je Pinterest wekelijks gebruikt, gaat dit je op lange termijn veel tijd besparen.

Claim hier jouw gratis proefmaand voor Tailwind!

Insights

Pinterest biedt zijn gebruikers al geweldige statistieken over de doelgroep en prestaties van de pins. Toch ontbreken er sommige statistieken, die belangrijk zijn.

Bijvoorbeeld kun je niet een helder inzicht krijgen in de prestaties van jouw borden. Op Tailwind kan dat wel! In een oogopslag zie je, welke borden goed presteren en welke minder. Superhandig, wanneer je een grote schoonmaak op Pinterest houdt!

Bespaar tijd met Tailwind

Als je alle functies van Tailwind optimaal toepast, kun je hierdoor maandelijks uren aan tijd besparen. 

Dingen, die je eerst handmatig deed, kun je nu automatiseren. Als je dus nog niet actief gebruik maakt van Tailwind, adviseer ik je, om dit snel te gaan doen! 

Probeer Tailwind 1 maand gratis!

Hey, ik ben AK

Hoi, ik ben Anne-Kathrin, maar velen noemen mij ook AK. Ik ben 28 jaar oud en woon samen met mijn verloofde en onze beagle Bailey in het mooie Roosendaal in Noord-Brabant. Ik ben gek op social media, schrijven, fotografie, honden, goed eten, hygge, slow living en alles rondom online zichtbaarheid voor ondernemers. Als expert op het vlak van Pinterest, content marketing en SEO deel ik op mijn blog de handigste tips over online zichtbaarheid met je. Ik help je om met jouw bedrijf beter online zichtbaar te worden. Daarnaast deel ik op mijn blog zo nu en dan ook persoonlijke gedachtenspinsels, tips over het ondernemerschap en mindset tips.

Volg mij: