Pinterest Cursus

Stapsgewijze aan de slag met een organische Pinterest strategie voor meer verkeer naar jouw website en socials

Deze cursus is geschikt voor ondernemers & bloggers die graag meer verkeer naar hun website en socials willen genereren door middel van organische groei op Pinterest. Mede door dit verkeer kan je meer leads, omzet en naamsbekendheid realiseren voor jouw merk.

In mijn cursus leer je stap voor stap en op een praktische, toepasselijke wijze hoe je Pinterest organisch voor jouw bedrijf in kunt zetten.

In 9 modules ontvang je van mij alle kennis die je nodig hebt om succesvol organisch op Pinterest te kunnen groeien.

Na afloop van deze cursus weet je welke stappen je moet zetten om Pinterest effectief in te kunnen zetten als marketing tool.

Herkenbaar?

Jouw content wordt niet bekeken

Je plaatst regelmatig blogs en artikelen of toffe video content op jouw website en socials, maar deze content wordt nog niet veel bezocht en bekeken.

 

Andere social media kanalen leveren niet genoeg Kliks op

Wekelijks steek je veel tijd en aandacht in diverse social media kanalen, maar het levert weinig kliks naar jouw website of overige kanalen op.

 

Adverteren is (nog) niet jouw ding

Je wil of kan nog niet veel geld investeren
in advertenties in ruil voor
online zichtbaarheid.

U

Je zoekt naar nieuwe alternatieven voor online zichtbaarheid

Je bent op zoek naar een effectieve manier om meer organisch verkeer naar jouw website te kunnen genereren.

Je wil het 'leven' van jouw content verlengen

Je vindt het maar niks dat je posts op overige social media maar even worden bekeken en dan in het algoritme verdwijnen. Je zoekt naar een alternatief om het ‘leven’ van jouw content te verlengen.

Je hebt behoefte aan een stapsgewijze aanpak

Je wil stap voor stap en op een laagdrempelige manier leren hoe je (met Pinterest) meer kliks naar jouw website kan realiseren.

Hoe zou het zijn als je…

🔍  …met een eenvoudige strategie jouw online zichtbaarheid kan verbeteren?

📈  …binnen 3-6 maanden een stijging in website verkeer of verkeer naar jouw overige content ziet?

⏰  …tijdsefficiënt dit verkeer kan realiseren?

🗓  …stappen zet die langdurig effect hebben op jouw (website) verkeer?

💰  …met al het extra verkeer naar jouw content meer klanten en omzet kan genereren?

🧠  …betere inzichten krijgt in de interesses van jouw doelgroep en hier beter op in kan spelen?

Hoe je dit voor elkaar krijgt? Met Pinterest!

Dromen, plannen en doen met Pinterest
Als je Pinterest privé al gebruikt, weet je dat dit platform geweldig is voor het plannen, dromen, uitproberen en oplossen van problemen.

Bruiden gebruiken Pinterest voor het dromen en plannen van hun bruiloft. Hobbykoks zoeken op dit platform nieuwe recepten, om uit te proberen. Nieuw huis gekocht?  Op Pinterest wordt naar inspiratie voor de inrichting gezocht.

Zo zijn er nog talloze voorbeelden, waarvoor mensen naar Pinterest gaan. De gebruikers van Pinterest gaan doelgericht op zoek naar informatie en hier kun je met jouw bedrijf 100% op inspelen. In mijn Pinterest online cursus laat ik je zien, hoe je dit voor elkaar krijgt en help ik je om geleidelijk meer website verkeer te realiseren.

 

Het potentieel van Pinterest

478 miljoen actieve gebruikers

Wereldwijd zijn er maandelijks 478 miljoen actieve gebruikers op dit platform. In Nederland gebruiken 5,34 miljoen gebruikers Pinterest maandelijks.

7 van de 10

7 van de 10 gebruikers op Pinterest zijn vrouwen. Dit komt doordat vrouwen zich emotioneel meer verbonden voelen met Pinterest en het voor motiverende doeleinden inzetten.

Platform voor millennials

1 van de 2 millennials zet Pinterest actief in. Millennials zijn visueel ingesteld en Pinterest speelt hier volop in.

U

Nieuwe producten ontdekken

70% van de gebruikers gebruikt Pinterest, om nieuwe producten te ontdekken. Daarnaast wordt Pinterest massaal ingezet voor het plannen van belangrijke momenten in het leven.

m

Actiegericht

70% van de gebruikers bekijkt op Pinterest niet alleen maar naar de pins, maar bezoekt ook websites, slaat de pins op op zijn/haar bord en deelt de pins met anderen.

Referral traffic

Pinterest zorgt voor 33% meer referral traffic naar shopping websites ten opzichte van Facebook.

Fun fact: Wist je al dat de levensduur van een pin zo’n drieënhalve maand is? Ter vergelijking: de levensduur van een Facebook post is 5 uur, van een Instagram post 48 uur en van een tweet 24 minuten.

Ga vandaag nog aan de slag met je online zichtbaarheid en breng je producten en diensten op een creatieve wijze onder de aandacht met Pinterest. Ik leer je hoe je dit voor elkaar krijgt!

In mijn Pinterest online cursus leer je in 9 modules en
44 submodules stap voor stap hoe je:

U

Seo op Pinterest inzet om beter vindbaar te worden

N

Jouw profiel optimaliseert voor het Pinterest algoritme

o

Een Pinterest-bord aanmaakt en optimaliseert

Lid wordt van groepsborden en zelf een groepsbord aanmaakt

Een goede pin bedenkt en vormgeeft

Een pin op Pinterest plaatst en inplant

Een ideepin bedenkt en vormgeeft

Met een basis groeistrategie jouw Pinterest-account laat groeien

Statistieken op Pinterest kan interpreteren

g

Jouw website optimaliseert voor Pinterest

Praktisch

De cursus is praktisch ingericht met als doel dat je de cursus verlaat met de eerste concrete resultaten: een groeiend Pinterest-profiel en meer kliks naar jouw website of overige content.

Concreet

Door middel van concrete voorbeelden uit de praktijk is de theorie makkelijk te begrijpen. Met de opdrachten uit de bijgeleverde digitale werkbestanden kun je de theorie eenvoudig voor jouw eigen bedrijf implementeren.

Tekst + video

De theorie wordt schriftelijk uitgebreid uitgelegd en in sommige submodules verder toegelicht met een video tutorial. Zodoende kan je de theorie in jouw eigen tempo tot je nemen. 

Bonus content

Naast de digitale werkbestanden en toegang tot de cursus ontvang je ook de volgende bonus content wanneer je mijn cursus aanschaft:

– Content planner voor Pinterest
– Wekelijkse & maandelijkse to do-lijst voor Pinterest succes
– Overzicht van handige programma’s voor jouw Pinterest strategie
– Checklist ‘Alle stappen voor optimale Pinterest succes in één overzicht’

Deze cursus is geschikt voor je als je:

✅  Wil leren hoe je Pinterest zakelijk in kan zetten

✅  Meer verkeer naar jouw website of overige content wil genereren

✅  Meer potentiële klanten wil bereiken

✅  Meer naamsbekendheid wil genereren

✅  Wil leren hoe je organisch zo effectief mogelijk op Pinterest kan groeien

✅  Ondernemer, blogger of social media medewerker bent

✅  Je weet dat succes op Pinterest bij jouw eigen consistente inzet begint

✅  Je weet dat Pinterest een zoekmachine is en het minimaal 3 maanden (met consistente inzet) kan duren voordat je resultaten op jouw website begint te zien

Jouw consistente inzet
+
Mijn Pinterest tips
=
Gegarandeerd meer bereik op Pinterest en meer verkeer naar jouw website of overige content

Dit zeggen anderen over AK helpt:

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

“Ik heb de Pinterest-training van AK helpt gevolgd en ben helemaal enthousiast. Ik leer altijd liever van iemand met ervaring dan dat ik zelf het wiel uit ga vinden, en dit was weer een heerlijk concrete training waarin je ook meteen in de praktijk aan de slag kunt! Anne-Kathrin leid je per module door alle opties van Pinterest en deelt ook haar eigen ervaringen en strategie met je. Je kunt dus echt direct van start. Wat ik zo tof vind is dat ze net dat stapje extra zet: Een spraakberichtje over hoe het gaat en of alles lukt, en altijd snel antwoord op de vragen die je stelt. Anne-Kathrin is een erg betrokken, warm en lief persoon met veel kennis! Heel blij dat ik haar training gevolgd heb. Nu lekker aan de slag!”

Brigit van der Heijden, CEO @ Jouwbusinessonline.com

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

“Ik heb een Pinterest-cursus bij Anne-Kathrin gevolgd. Ze heeft in deze cursus een heel stevig fundament gelegd voor het inzetten van Pinterest voor mijn bedrijf. Ze neemt je mee in alle basisstappen waardoor je zelf heel effectief met Pinterest aan de slag kan. Ik ben op alle mogelijke manieren positief verrast, en kon al snel concluderen dat ik mijn investering heb terugverdiend omdat ze zoveel kennis deelt.”

Nikki Pommer, CEO @ Say Nik

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

“Na de tips in een sessie met Anne-Kathrin zijn we voor de Business Babes Blog aan de slag gegaan met Pinterest. Sinds augustus hebben we 125% groei in onze totale websitebezoekers, in totaal meer dan 400k impressies (657% groei) via Pinterest en gemiddeld 500 website bezoekers per maand via Pinterest! Dit is ongelooflijk!”

Ellen Huizenga, CEO @ Business Babes

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

“Anne-Kathrin helpt niet alleen, maar boekt vooral fantastische resultaten. Binnen 1 maand ging ik van 0 naar 20K kijkers op mijn pinterest account en dit leverde ook veel traffic naar mijn website op. Dus als je online zichtbaarheid een enorme boost wil geven met pinterest, dan is dit een mega aanrader!”

Marissa Bonants, CEO @ The Money Mate

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

“Anne-Kathrin ontzorgt ons echt met ons Pinterest kanaal. We hoeven haar niks uit te leggen, zij weet wat ze moet doen. De samenwerking is heel prettig en de resultaten ook. Het is dan ook te gek om te zien dat we zo enorm gegroeid zijn op Pinterest. “

Pauline Weuring, CEO @ Uit Pauline’s Keuken

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

“De Pinterest-cursus met Anne-Kathrin was voor mij een erg waardevolle introductie in de zakelijke kant van Pinterest. Hierdoor weet ik nu wat ik kan met Pinterest en hoe ik Pinterest kan inzetten voor meer verkeer naar mijn blog.”

Lisanne van der Vaart, CEO @ Lisanneleeft.nl

Uitgebreid overzicht van de modules:

Introductie
 • Wie ben ik?
 • Mijn eigen Pinterest-verhaal
 • Waarom deze Pinterest cursus?
 • De opbouw van de cursus
  • Cheat sheet: Lijst met termen die in deze Pinterest cursus vaak genoemd worden
Module 1: SEO - Een must voor elk succesvol Pinterest-profiel
 • Waarom is SEO op Pinterest belangrijk?
 • Hoe doe je SEO research voor Pinterest?
 • Hoe pas je SEO toe op Pinterest?
  • Cheat sheet: SEO op Pinterest
  • Worksheet: SEO planner
Module 2: Jouw profiel optimaliseren
 • Waar moet je op letten bij het bewerken van jouw Pinterest-profiel?
 • Hoe claim je jouw accounts op Pinterest?
 • Hoe pas je je omslagfoto op Pinterest aan en waar moet je op letten bij het vormgeven van een omslagfoto?
  • Cheat sheet: Profiel-optimalisatie checklist
Module 3: Borden aanmaken en optimaliseren
 • Waarom werken met Pinterest borden?
 • Hoe bedenk je onderwerpen voor jouw Pinterest borden?
 • Hoe kun je een Pinterest bord aanmaken en optimaliseren?
 • Hoe maak je een omslagfoto voor jouw Pinterest bord?
 • Hoe moet je een Pinterest omslagfoto uploaden?
  • Worksheet: Creatieve ‘borden-brainstorm’
  • Cheat sheet: Checklist voor het aanmaken en optimaliseren van borden
Module 4: Groepsborden
 • Wat is een groepsbord?
 • Welke soorten groepsborden zijn er?
 • Hoe vind je een groepsbord?
 • Hoe word je lid van groepsborden?
 • Wat zijn bord-regels op Pinterest?
 • Hoe maak je zelf een groepsbord aan?
 • Wat is de ideale hoeveelheid groepsborden?
  • Worksheet: Opdracht groepsborden
Module 5: Een pin bedenken en vormgeven
 • Welke soorten pins zijn er?
 • Waar moet je op letten tijdens het bedenken van een pin?
 • Wat komt er kijken bij de vormgeving van een goede pin?
 • Welke programma’s kun je gebruiken voor de vormgeving van jouw pins?
 • Hoe maak je ideepins en plan je ze in?
  • Inspiratiesheet: Klikbare titels maken voor jouw pins
  • Inspiratiesheet: Overzicht van krachtige woorden voor jouw pins
  • Cheat sheet: Pin-checklist
Module 6: Strategisch pinnen
 • Strategisch pinnen: De technische aspecten
  • Wat zijn verse pins?
  • Hoeveel pins moet je per dag plaatsen voor optimale groei op Pinterest?
  • Wat zijn de richtlijnen m.b.t. de totale hoeveelheid pins & repins per dag?
  • Jouw eigen pins repinnen: Wat zijn de best practices?
  • Pins van anderen repinnen: Wél of niet doen?
 • Strategisch pinnen: De ‘onzichtbare’ aspecten
  • Hoe houd je rekening met het Pinterest algoritme?
  • Waarom is trend watching belangrijk voor jouw Pinterest strategie?
  • Hoe kun je jouw Pinterest strategie bijsturen?
 • Worksheet: Stap voor stap aan de slag met jouw contentstrategie voor Pinterest
Module 7: Een pin plaatsen op Pinterest
 • Hoe plan je een pin handmatig in met Pinterest?
 • Hoe kun je een pin inplannen met Tailwind?
 • Welke methode is beter: Tailwind of handmatig via Pinterest?
 • Een kijk in mijn Pinterest-strategie
  • Worksheet: Jouw pin inplannen
  • Cheat sheet: Checklist pin inplannen
Module 8: Statistieken
 • Welke statistieken zijn er op Pinterest?
 • Hoe kun je de diverse cijfers op Pinterest interpreteren?
  • Worksheet: Opdracht ‘Interpreteer jouw eerste resultaten’
Module 9: Jouw website optimaliseren voor Pinterest
 • Hoe installeer je rich pins?
 • How installeer je een pin-it button op jouw website?
 • Pinterest Woocommerce plugin: Wat houdt dit in?
 • Wat is de shopping functie op Pinterest en hoe kun je hiermee aan de slag gaan?
  • Cheat sheet: Overige optimalisaties voor Pinterest
  • Worksheet: Aan de slag met website optimalisaties voor Pinterest
Bonus content
 • Content planner voor Pinterest
 • Wekelijkse & maandelijkse to do-lijst voor Pinterest succes
 • Overzicht van handige programma’s voor jouw Pinterest strategie
 • Checklist ‘Alle stappen voor optimale Pinterest succes in één overzicht’

Behoefte aan een ‘stok achter de deur’? Kies voor een upgrade!

Exclusieve Facebook-community voor cursisten:

In mijn exclusieve Facebook community voor cursisten krijg je:

 • Toegang tot mijn Q&A’s
 • Ruimte om met andere cursisten over Pinterest te sparren
 • Een plek om al jouw vragen over Pinterest te stellen (Binnen 24 uur reactie)

Persoonlijke online coaching gedurende het proces

Behoefte aan 1-op-1 begeleiding? Ik help je graag:

 • Persoonlijke online coaching sessies met aandacht voor jouw bedrijf
 • Pinterest advies op maat voor jouw bedrijf
 • Stel al jouw vragen en krijg direct antwoord
 • De stok achter de deur gedurende het gehele proces

Dit is jouw investering:

Basic:
4 maanden toegang

 • 4 maanden toegang tot mijn Pinterest cursus en alle updates daarvan inclusief:
  • Worksheets
  • Cheat sheets
  • Bonus content

147,- (excl. BTW)

Basic:
Levenslang toegang

 • Levenslange toegang tot mijn Pinterest cursus en alle updates daarvan inclusief:
  • Worksheets
  • Cheat sheets
  • Bonus content

177,- (excl. BTW)

Premium:
Cursus + Community

 • Levenslange toegang tot mijn Pinterest cursus en alle updates daarvan inclusief:
  • Worksheets
  • Cheat sheets
  • Bonus content
 • Levenslange toegang tot de exclusieve Facebook community & de Q&A’s

197,- (EXCL. BTW)

Pro:
Cursus + Community + Coaching

 • Levenslange toegang tot mijn Pinterest cursus en alle updates daarvan inclusief:
  • Worksheets
  • Cheat sheets
  • Bonus content
 • Levenslange toegang tot de exclusieve Facebook community & de Q&A’s
 • 3 persoonlijke coaching sessies (45 minuten per sessie)

337,- (EXCL. BTW)

Dit levert deze investering je op:

🔍   Je verbetert jouw online zichtbaarheid en naamsbekendheid.

📈  Je ziet binnen 3-4 maanden een stijging in websiteverkeer of verkeer naar jouw overige content.

⏰  Je kent alle kneepjes van het vak en weet hoe je Pinterest tijdsefficiënt in kan zetten als marketingtool.

🗓  Je zet stappen die langdurig effect hebben op jouw websiteverkeer.

💰  Met al het extra verkeer naar jouw content kan je meer klanten en omzet genereren.

🧠  Je krijgt betere inzichten in de interesses van jouw doelgroep en kan hier goed op inspelen.

Doe de gratis check: Is Pinterest een effectief platform voor jouw bedrijf?

Pinterest is het “ondergeschoven kind” van (social) media. Vele ondernemers richten zich op platformen zoals Facebook en Instagram, terwijl er ook op Pinterest prachtige kansen voor ze liggen. Kansen zoals langdurige online zichtbaarheid, meer websiteverkeer en daarmee ook het potentieel om meer klanten te bereiken. Benieuwd in hoeverre Pinterest geschikt is voor jouw bedrijf? Speciaal voor jou heb ik een gratis check samengesteld, waarin je snel kan bepalen of je iets met Pinterest zou moeten doen.

Pin It on Pinterest

Share This