Werk jij vanuit huis, maar is jouw thuiskantoor een saaie bedoening? Tijd om daar verandering in te brengen met deze tips!

1. Planten

We hebben planten nodig, om te kunnen overleven. Vroeger waren mensen veel vaker buiten in de natuur vergeleken met nu. Daarom is het belangrijk om de natuur naar binnen te halen!

Mijn kantoor is mooier geworden sinds ik een aantal prachtige planten heb gekocht. Daarnaast zijn planten ook heel goed voor de lucht in jouw woning. Wist je al dat er planten zijn, die de lucht in jouw kamer zelfs zuiveren? 

2. Inspirerende spreukjes

Sommigen vinden het te zweverig, maar ik word er juist altijd blij van: inspirerende spreukjes!

Wanneer jij je dag met een rothumeur begint kan een inspirerende spreuk wonderen voor je doen. Tenminste ervaar ik dit regelmatig zo. 

Op mijn bureau staat een kalender met iedere dag een inspirerende spreuk. Wellicht is dit ook iets voor jou?

Koop bijvoorbeeld deze kalender met inspirerende spreukjes voor jouw thuiskantoor:

3. Licht

Ik merk een groot verschil aan mijn niveau van motivatie, wanneer het licht of donker is in een kamer. Hierin ben ik waarschijnlijk niet de enige.

Het is niet voor niets dat velen in de winter meer last hebben van depressies en verdriet. De donkere maanden maken het moeilijk om de motivatie op een stabiel niveau te houden.

Voldoende licht doet wonderen als je hier last van hebt. Sinds ik een goede lamp op mijn thuiskantoor heb neergezet, voel ik mij meer energiek en positief. Investeer daarom in voldoende licht!

4. Een goede planner

Ik ben ervan overtuigd dat een goede planner jouw productiviteit en werkgeluk kan verbeteren. Door middel van doelen en een goede planning kun je veel productiever en meer gericht aan de slag gaan.

Zelf gebruik ik de deskplanner van Structuurjunkie en de agenda van The New You. Ik houd van zelfzorg en structuur, dus deze 2 werken perfect voor mij.

Op Bol.com kun je zoveel mooie planners vinden en er zit gegarandeerd een tussen, die bij jouw behoeftes past.

5. Goede thee en/of koffie

Als je net zoals ik een echte theeleut en/of koffieleut bent kan het de moeite waard zijn, om hierin te investeren.

Niets gaat boven een goede start van jouw dag met een heerlijk theetje in een mooie mok. Ik vind het een mindful ritueel dat jouw werkdag een stuk mooier kan maken.

Omdat ik zoveel van koffie en thee houd, heb ik zelfs mijn eigen mok gemaakt. Ik ben hooggevoelig, dus deze mok met de spreuk ‘Proud to be HSP’ is voor mij goed van toepassing!

6. Een georganiseerde administratie

Als er iets is, wat voor meer rust op jouw thuiskantoor kan zorgen, is het een goede administratie. Weg met alle losse papieren en hup, aan de slag met een mooi en georganiseerd systeem.

Ik werk zelf met mapjes voor mijn fysieke bonnen, maar de meeste producten en diensten, die ik aanschaf, zijn digitaal. Daarom werk ik met een digitaal boekhoudingssysteem. Dit maakt alles zoveel makkelijker en helpt mij wekelijks, om veel tijd te besparen op het vlak van administratie.

7. Koop een ergonomische (en mooie) stoel

Tijdens mijn eerste maanden als onderneemster heb ik op een goedkope stoel van de Ikea gezeten. Een paar weken ging dit goed, totdat ik op gegeven moment last kreeg van mijn rug.

Wanneer je uren aan een stuk moet zitten, is het belangrijk dat je geld investeert in een ergonomische stoel. Niet alleen gaat dit een mooie toevoeging zijn aan jouw thuiskantoor, maar gaat jouw rug je ook dankbaar zijn.

8. Zorg voor ontspanning

Het is makkelijk, om je in een taak te verliezen. Soms ervaar je hierdoor onbewust veel stress en dan kan het prettig zijn, om deze stress kwijt te raken.

Tegenwoordig heb je veel gadgets, die voor meer ontspanning zorgen. Zo heb je massagekussens, stressballen om in te knijpen of aangenaame aromatherapie voor op kantoor. 

Kijk naar de dingen, waar je ontspannen van wordt en probeer ze in jouw kantoor te implementeren.

9. Steek een kaars aan

Al op jonge leeftijd was ik een grote fan van kaarsen. Het heeft iets rustgevends, om een kaars aan te steken in huis.

Daarom heb ik op mijn thuiskantoor standaard een kaars staan, die ik regelmatig aansteek. Hierdoor voel ik mij vaak meteen meer vrolijk en gemotiveerd tijdens het werk.

10. Maak een vision board

Ik probeer in de eerste maanden van het jaar altijd een vision board te maken van het komende jaar. Als idealist wil ik altijd weten, waar ik heenga. Grappig genoeg, heb ik in de jaren waar ik een vision board maakte, altijd mijn doelen behaald. 

Maar wat is een vision board? Dit is simpelweg een moodboard met jouw grootste dromen voor het komende jaar. Hierin kun je op een creatieve wijze jouw dromen vormgeven.

Zet jouw vision board op een centrale plek in jouw thuiskantoor, zodat je altijd weet, waarom je doet wat je doet!

Succes met het inrichten van jouw thuiskantoor!

Zoals je kunt zien, zijn er talloze manieren om jouw thuiskantoor mooier en gezelliger in te richten. The sky is the limit, dus hup aan de slag!

*Deze blog bevat affiliate links. Dit betekent dat als je via mijn blog doorklikt naar een van de door mij benoemde producten, ik een kleine commissie van de verkoper ontvang. Dit kost jou niks extra, maar zorgt ervoor dat ik deze blogs kan blijven schrijven. 🙂